Спалното бельо отдавна не е лукс. Сега това е почти съществен елемент, защото човек прекарва една трета от живота си в леглото, което означава, че качеството на съня и здравето зависи от качеството на този артикул. Ето защо към избора на спално бельо трябва да се подхожда от гледна точка на качеството и безопасността, а не само от цената на комплектите. Особено що се отнася до децата.

Сега в специализирани магазини можете да видите огромен асортимент от спално бельо, което позволява на всеки да избере за себе си комплект, който отговаря на изискванията на купувача. За производството му се използват различни тъкани, всяка от които има своите недостатъци и предимства.

Памук

Този материал е естествен и доста често срещан и достъпен. Ето защо много купувачи предпочитат да купуват спално бельо от памук. Основната характеристика на материала е, че през зимата на такова бельо не е студено, а през лятото не е горещо. Освен това памукът е хигроскопичен.

Асортиментът от спално бельо от памук е много голям, винаги има възможност за закупуване както на по -качествен продукт, който в същото време струва повече, така и на евтин, който не издържа дори на едно пране.

Основните предимства на памучното спално бельо:

  • лесно се пере, както на ръка, така и в пералня, освен това издължа на висока температура;
  • не залепва за горещата подметка на ютията, така че няма да има проблеми с гладенето;
  • не е електрифициран;
  • не харесват молци, така че може да се съхранява в килера за дълго време без риск от повреда.

Калико

 Един вид памучна тъкан, въпреки че се допускат и синтетични конци. Материалът е направен чрез обикновено тъкане, при което основите и напречните нишки последователно се припокриват. Характеризира се с ниска плътност, но материалът е доста издръжлив. Такова спално бельо не е много приятно на допир. Той има единственото предимство - ниска цена.

Източник: e-broshura.com