Все по-неистовите ритми на модерното и динамично общество ни налагат стресиращ начин на живот и невинаги успяваме да се нахраним бавно и с полезна за телата ни храна. Въпреки това е възможно ястията, които изискват продължителна подготовка, да се компенсират със здравословни и питателни храни. Пресните плодови напитки със сигурност могат да ни помогнат в тази задача, като същевременно се поглезваме и с приятния сладък вкус на истински плодов сок. Всички знаем колко са полезни фрешовете, които са направени от няколко вида плодове. За да се получи обаче този прясно изстискан сок, първо плодовете трябва добре да се обработят и да не попаднат в сока семки, корички и прекалено много месеста част. Благодарение на една автоматична машина за фреш от Mixhoreca получаването на перфектния фреш е напълно възможно. Почти всяко заведение и магазин за плод-зеленчук предлага правенето на фреш именно поради тази причина. Важно е обаче да отбележим, че добър на вкус сок се получава при две условия:

  • Плодовете, които се използват за него са добри;
  • Фреш машината, с която се прави сока е професионална.

Професионалните фреш машини се използват в хотели, ресторанти, училища, болници, столове, барове и кафенета, фитнес зали, спа центрове и др. Те имат огромен капацитет на работа, което означава, че могат да съберат до няколко килограма плодове, 6-8 кг. и дори повече. Тези машини са създадени, за да издържат на огромно натоварване, особено в летните сезони, когато почти всеки пие фрешове. Заради това са изработени от антикорозионни пресоващи части, както и притежават корпуси от неръждаема стомана. Разполагат с малък мотор, който задвижва пресоващите части, които обработват плодовете.

Как работи една автоматична машина за фреш?

Благодарение на иновативната и уникална система за студено пресоване, автоматичната машина за фреш извлича 100% от сока, пулпата и влакната от плодовете. Механизмът ѝ позволява да се извлекат всички полезни свойства и да не се загуби нищо при обработката им в сок. По този начин, всяка глътка осигурява витамини, протеини, минерали, антиоксиданти, калий, цитрулин, бромелаин и нарингенин.

Всички те са полезни за здравето и дори предотвратяват разболяването от вируси. Студено пресованите сокове, получени с една автоматична машина за фреш притежават безброй хранителни вещества и осигуряват тласък на енергия. Благодарение на това се укрепва и имунната система. Прясно изцедените сокове са полезни в храненето на деца и възрастни хора.

Скоростта на една фреш машина може да варира, но за средно натоварени заведения, скорост от 20-25 портокала на минута е напълно достатъчна. Силната страна на тези машини е техният минимален размер и възможността за регулиране на производителността според нуждите от фреш. Освен това тези уреди са снабдени и с няколко ключа за безопасност, с оглед на защита.

Благодарение на професионалната фреш машина ще можете да насърчите здравословното хранене, което е изключително важно в забързаното ни ежедневие. Всяка една професионална кухня или бар може да се възползва от професионална фреш машина. Те се почистват лесно, тежат малко и се захранват с електричество, най-често на 230V, но в замяна предлагат огромно разнообразие от възможни рецепти за вкусни и здравословни фрешове.