Спалното бельо има вековна история. Докато по-рано само много богати хора са имали възможност да покриват леглото си с кърпа, днес в съвременния свят спалното бельо е основен атрибут на здравословния сън и релаксация. Колко отговорен ще бъде подходът при избора на спално бельо зависи от вас. Покупката, която ще направите ще доведе до здравословен и дълбок сън, ако изберете качествено спално бельо.

Асортиментът от спално бельо е огромен

На пазара се предлагат различни асортименти на спално бельо. Има разлика в размера на комплекта. Съществуват комплекти за спалня с една завивка, двойни комплекти, семейни комплекти (ако се предполага наличието на две завивки), евро комплекти (предназначени за модерни големи легла), специални детски спални комплекти.

Калъфките за възглавници и завивките могат да имат различни закопчалки - това са копчета, ципове и закопчалки с връзки.

Обърнете специално внимание на качеството на спалното бельо

Тъй като човек се изпотява по време на сън, важно е да няма синтетика в постелката, тя абсорбира добре влагата, тоест е хигроскопична. Освен това плътността на тъканта не е маловажна, колкото по-висока е, толкова повече увереност, че прането няма да промени размера на калъфките за възглавници, чаршафите и завивките.

Най-евтиният вариант е памучното спално бельо

Той е щадящ кожата и не дразни. Трябва обаче да се помни, че памукът има склонност да се свива при пране при високи температури и трябва да се глади леко влажно.

Сатенът е един от най-"благородните" сортове памук.

Тази материя е изработена от същата памучна нишка, но с двойно усукване. Благодарение на това сатенено спално бельо е по-гладко на допир от памука и има приятен блясък и е лесно за гладене. В допълнение, висококачественото сатенено спално бельо може да се нарече трайно, то ще зарадва собственика си с ярки цветове и това, което е особено приятно….цената на такъв комплект е значително по-ниска от коприната.

Коприненото бельо е едно от най-скъпите, може да се нарече елитът на спалното бельо.

Копринената тъкан ще зарадва собственика си не само с освежаваща прохлада, но и ще даде парче лукс в интериора на спалнята.

Знаем, че е рано за пролетно почистване, за това просто ще го наречем "започване на новата година на чисто”. Нищо, че вече е февруари ? Предлагаме Ви да започнем от банята.

В настоящата категория “Видяно по телевизията” ще откриете многобройни промоции и оферти на изгодни цени за стоки за дома, инструменти, спомагателни уреди за кухнята, за майстора, детски играчки и най-различни и атрактивни аксесоари.